top of page

ROČNA LIMFNA DRENAŽA

Z ročno limfno drenažo se stimulira delovanje limfnih žlez. Nežno masažo se izvaja po točno določenem zaporedju, z uporabo krožnih, spiralnih in črpalnih gibov, ki spodbudijo krčenje limfnih žil v mehkem tkivu. Masažna tehnika omogoči nemoten pretok limfe po telesu, s čimer se dosegajo odlični rezultati v lepotne  in medicinske namene. 

UČINEK DOBRE ROČNE LIMFNE MASAŽE:

  • je učinkovita pri hujšanju, odpravi celulita, aknaste kože, pomaga proti zabuhlim očem in popolno doprinaša k dobremu izgledu kože

  • razstruplja  telo, deluje  protistresno in protibolečinsko

  • odpravlja težave, ki so posledica zastajanja vode v telesu (vse vrste oteklin)

  • blagodejno prispeva k okrevanju pri motnjah prebavnega trakta, po operativnih posegih, pri športnih poškodbah, ipd.

Metoda se uporablja pogojno oziroma omejeno pri kroničnih vnetnih procesih v telesu, opeklinah, ranah in drugih poškodbah kože, zdravljenih malignih obolenjih, bronhialni astmi, nizkem pritisku, motnjah s ščitnico, epilepsiji, nosečnosti in dojenju…

Absolutno se jo ne izvaja pri akutnih vnetjih, nezdravljenih malignih tumorjih z možnostjo metastaz, boleznih krvi, trombozi, dekompenzaciji srca. 

Pri limfni drenaži se ne uporablja masažna olja. Obdelava enega področja (obraz, roke, noge, prsni koš, trebuh, hrbet, zadnjica) traja od 20-30 minut.  Limfno drenažo se odsvetuje izvajati naenkrat več kot 60 minut.
 

Ročna limfna drenaža
bottom of page