top of page

ZAKAJ NA MASAŽO?

Mnogi še vedno verjamejo, da je masaža samo način razvajanja in relaksacije v smislu, da za določen čas pozabijo na vse obveznosti. To je razlog, zakaj mnogi tako dolgo čakajo da si privoščijo masažo.

Hiter vsakodnevni tempo nas sili, da vsak dan le bolj hitimo in si vedno manjkrat vzamemo čas zase. Stres se povečuje, možnosti za počitek pa je vsakič manj. Seveda se vse to pozna na našemu telesu, zdravju in umu. Masaža ni le dobra za kratkotrajno sprostitev telesa, ampak prinaša mnogo pozitivnih učinkov na naše telo:

Masaža nas pomirja

Masaža ima močan sprostitveni in terapevtski učinek ter blagodejno učinkuje na psiho človeka, saj zmanjšuje stres in izboljšuje duševno počutje. Močan vpliv ima na naše splošno počutje, izboljšuje krvni obtok, sprošča mišice, živčevje in sklepe.

Masaža spodbuja boljše spanje

Mnogi se srečujejo s težavami uspavanja in spanja. Ko si privoščimo masažo, z njo ne le da sprostimo napetost v mišicah pač pa se lahko spremeni tudi raven hormonov v našem telesu, ki dovolijo, da se sprostitev še poglobi. Masažo povezujejo s povečanjem delta valov v možganih, ki so povezani z globjim in bolj prijetnim spancem. Po masaži boste pozabili na stavek “spet ne morem zaspati”.

Okrepili boste imunski sistem

Stres in bremena vsakdanjega življenja rušijo naš imunski sistem in telesu otežujejo, da se bori in brani proti povzročiteljem bolezni, ki nas vsakodnevno obkrožajo Že nežen dotik lahko omogoča limfnemu sistemu, da iz telesa sprosti odplake kot so virusi in bakterije. Ob masaži poženemo po telesu tudi limfo, ki se prečisti in tako našemu telesu znižujemo možnosti okužbe.

Masaža izboljšuje prebavo

Glavna korist masaže na prebavni sistem je način kako stimulira pretok hrane skozi prebavni trakt. Z masažnimi gibi pomagamo čim hitreje spraviti hrano skozi črevesje. Neverjeno učinkovita proti zaprtosti in napenjanju je tudi samomasaža trebuha, ki je zelo preprosta in izredno učinkovita.

Torej naslednjič, ko boste razmišljali, da bi se naročili na masažo, ne pozabite da vam bo telo zelo hvaležno, kajti ne boste le razvajali samega sebe, pač pa boste naredili korak v pravo smer, pri krepitvi in zmogljivosti lastnega telesa.

Masaža lahko lajša znake depresije

Za masažo je znano, da sprošča napetosti, stres in tesnobe, ki so pogosto povezani z lažjo depresijo. Masaža lahko odpravlja prve znake oziroma simptome depresije. Z dotiki, gladenja, gnetenja in vtiranja se v telesu začne zniževati raven kortizola, ki je hormon, ki povzroča stres v telesu. Če je raven kortizola v telesu previsok lahko to privede do vseh vrst neravnovesij, vključno z občutki depresije. Masaža je lahko terapija, ki na lep, naraven način ureja hormone in jih obdrži v nekem ravnovesju, naše počutje pa je tako telesno kot duševno izboljšano.

Masaža lajša kronična oboljenja

Vsakodnevno sedenje pred računalnikom je lahko začetek resnih težav s hrbtom. Veliko ljudi se ukvarja s kroničnimi bolečinami v predelu hrbta, ramen in vratu. Masaže lahko zmanjšajo vzroke teh bolečin, brez uporabe protiobolečinskih tablet in drugih sintetičnih “drog” za lajšanje bolečin.

Povzeto po: vir 1


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page