June 28, 2017

March 1, 2017

February 16, 2017

February 13, 2017

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

BOLEČINE V HRBTU

March 1, 2017

Bolečine v hrbtu sodijo k najpogostejšim boleznim civilizacije. Izražajo se tudi v muskulaturi in kot zdrs medvretenčne ploščice.

 

Enostranska obremenitev in premalo gibanja preobremenjujeta hrbtenico in vodita k obrabi medvretenčnih ploščic. Če bolečine v hrbtu trajajo več mesecev, postanejo pogosto kronične in se sprevržejo v začaran krog. Mišice bolijo, ker so bolj napete, kot je to dobro zanje. Zaradi tega se medvretenčne ploščice ne opomorejo več in součinkovanje hrbtenice je okrnjeno. To poskušajo mišice izravnavati še z večjim naporom. Največkrat je taka napetost mišic znak za to, da je tudi notranje ravnovesje moteno, na primer zaradi stresa.

 

 

Kako si lahko pomagamo?

 

V prvi vrsti je sprostitev mišic.Eden najboljših in učinkovitih načinov za sprostitev mišic je masaža. Zakaj vse je dobra masaža sem že pisala v prejšnjem članku in si ga lahko preberete tukaj.

 

Doma pa si lahko pomagate z zdravilnimi rastlinami, kot so:

  • Seneni drobir zavira vnetje, tako da draži kožo na območju sklepov. Iz njega si lahko naredite toplotno terapijo ali pa kopel.

  • Arnika prav tako močno zavira vnetje in je primerna za zunanjo uporabo.

  • Gabez pospešuje prekrvavitev s svojo učinkovino alantoin.

  • Za zaviranje vnetja je primerno vrbovo lubje, saj vsebuje pomembne učinkovine spojine salicilne kisline. Zaradi visokih odmerkov, ki so tukaj potrebni (dnevni odmerek 120g salicina) je priporočljivo, da posežemo po gotovih preparatih kot so dražeji, kapsule, raztopina)

 

Kako si pripraviti kopel iz senenega drobirja?

 

300g do 500g senenega drobirja prelijemo s 5 litri mrzle vode, kuhamo 15minut, precedimo in damo v vodo za kopel, ki ima temperaturo 38 do 39 stopinj. Kopamo se 10 do 15 minut. Po kopeli moramo takoj v posteljo počivat.

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Kopiranje vsebine in fotografij je prepovedano. Copyright © 2020 by Lepotni studio NAMEA. Tržaška cesta 37b, Ljubljana.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon