top of page

CELLUMA LED LUČKA

Led terapija z lučko Celluma je inovativna metoda, kjer se uporablja nizko nivojska svetloba LED za spodbujanje zdravja kože in lajšanje bolečin. Ta terapija se pogosto uporablja v kozmetične in medicinske namene.

Celluma lučka oddaj svetlobo različnih valovnih dolžin, ki prodrejo v kožo in vplivajo na celične procese. Pri zdravljenju kože lahko LED svetloba spodbuja proizvodnjo kolagena ter pospešuje obnavljanje in zdravljenje poškodovanih celic. To lahko izboljša videz kože, zmanjša gubice in pripomore k boljši teksturi.

V medicini se led terapija uporablja tudi za lajšanje bolečin pri različnih stanjih, vključno z artritisom. Svetloba izboljšuje prekrvavitev, zmanjšuje vnetja in spodbuja sproščanje endorfinov, naravnih analgetikov.

Koristi led terapije z lučko Celluma so raznolike, vključno z izboljšanim videzom kože, zmanjšanjem gubic, pospešenim celjenjem ran ter lajšanjem bolečin. Zaradi neinvazivne narave in minimalnih stranskih učinkov je postala priljubljena metoda v kozmetični in medicinski industriji.

Lučka Celluma se uporablja za različne indikacije v kozmetične in medicinske namene.:

 

1. AKNE: LED svetloba pomaga zmanjševati vnetje, omejuje bakterijsko rast ter pospešuje celjenje aken.

 

2. ANTI-AGING TERAPIJA: Spodbuja proizvodnjo kolagena in elastina, kar zmanjšuje videz gubic in izboljšuje teksturo kože.

 

3. CELJENJE RAN: Pospešuje naravne procese celjenja in regeneracije kože, kar je koristno pri zdravljenju manjših ran ali opeklin.

 

4. LAJŠANJE BOLEČIN: Uporablja se pri zdravljenju bolečin, povezanih z artritisom, mišičnimi napetostmi ali drugimi vnetnimi stanji.

 

5. POVEČANJE PREKRVAVITVE: LED svetloba izboljšuje krvni obtok, kar lahko pomaga pri različnih težavah, povezanih z zmanjšano prekrvavitvijo.

 

6. ZDRAVLJENJE MODRIC IN OTEKLIN: Pomaga pri pospeševanju procesa zdravljenja modric ter zmanjševanju oteklin.

 

7. LASIŠČE: Uporablja se tudi za spodbujanje rasti las in izboljšanje zdravja lasišča.

Ali LED lučka lahko pomaga pri DERMATITISU, LUSKAVICI, ROZACEJI?

Pri dermatitisu (vnetju kože), LED terapija lahko pomaga zmanjševati vnetje, pomirja kožo ter spodbuja njeno celjenje.

Pri luskavici, ki je kronična bolezen z obilico belih lusk na koži, svetloba lahko prispeva k zmanjšanju vnetja in pospeševanju obnove kožnih celic.

Glede rozaceje, ki je kožno stanje, značilno z rdečico in razširjenimi žilicami na obrazu, je LED terapija prav tako pokazala potencial za zmanjšanje vnetja in izboljšanje videza kože.

Čeprav je LED terapija z lučko Celluma pretežno varna in neinvazivna, obstajajo nekatere kontraindikacije, ki jih je treba upoštevati. Sem spadajo:

 

1. EPILEPSIJA: Svetlobni dražljaji lahko sprožijo epileptične napade, zato je treba LED terapijo izogibati osebam z epilepsijo.

 

2. NOSEČNOST: Kljub omejenim raziskavam je priporočljivo, da nosečnice izogibajo uporabi LED lučke, saj niso znani vsi učinki na razvoj ploda.

 

3. FOTOSENZITIVNOST: Posamezniki, ki so fotosenzibilni ali preobčutljivi na svetlobo, naj se posvetujejo s strokovnjakom, preden uporabijo LED terapijo.

 

4. ZGODNJA FAZA POOPERATIVNEGA OKREVANJA: V primeru svežih operativnih posegov ali poškodb na koži je potrebna previdnost, saj lahko svetloba vpliva na celjenje ran.

 

5. ZGODNJA FAZA PO KEMIČNIH PILINGIH ALI LASERSKIH TRETMAJIH: Uporaba LED lučke v takih primerih naj bo usklajena s priporočili zdravnika ali dermatologa.

 

6. BOLEZNI OČI: Osebe z nekaterimi očesnimi boleznimi ali občutljivostjo na svetlobo naj se posvetujejo s svojim oftalmologom pred uporabo LED terapije.

bottom of page