top of page

REFLEKSOTERAPIJA

Refleksoterapija je masažna tehnika, ki temelji na celostnem pristopu in predpostavki, da se na človekovih stopalih (in dlaneh) odraža celoten organizem. Pri terapevtskem procesu gre za različne tehnike pritiskanja na refleksne cone na stopalih (in dlaneh). S stimulacijo natančno določene točke se izzove refleks, ki preko živčnih, kemičnih, električnih in magnetnih impulzov, vzpodbudi vzpostavitev porušenega ravnotežja v posameznem tkivu, organu in organskem sistemu ter hkratno vzpodbudi samozdravilni mehanizem telesa. 

Refleksoterapija je odlična terapija za uporabo in naravno zdravljenje pri kroničnih in akutnih boleznih vitalnih organov (ledvica, srce, pljuča, jetra…), kosti (revma, osteoporoza, poškodbe), tkiv in mišic (mišični krči…). Blagodejno poživlja energijo, krepi imunski sistem, uravnovesi hormonski sistem ter pomaga v stanjih stresa, čustvenih neravnovesij, nespečnosti ipd.

Refleksoterapija traja v povprečju 30-60 minut. Najpogostejše število masaž za dosego učinka je od najmanj 3 pa do 10, v razmaku najmanj 2 in največ 7 dni med posameznimi masažami. Priporočljivo število masaž za vzdrževanje ugodnega zdravstvenega stanja je od 1 do 2 na mesec.


V primerih prizadetosti stopala se refleksoterapija izvaja na dlaneh.

S pomočjo refleksoterapije se motnje in simptome predvsem preprečuje, odpravlja in blaži. Zdravljenje resnejših zapletov in njihovih vzrokov sodi v zdravniško oskrbo.
 

refleksoterapija vič
bottom of page