top of page

REFLEKSNA MASAŽA STOPAL

Refleksna masaža stopal je masažna tehnika, ki temelji na celostnem pristopu in predpostavki, da se na človekovih stopalih (in dlaneh) odraža celoten organizem. Gre za različne tehnike pritiskanja na refleksne cone na stopalih (in dlaneh). S stimulacijo natančno določene točke se izzove refleks, ki preko živčnih, kemičnih, električnih in magnetnih impulzov, vzpodbudi vzpostavitev porušenega ravnotežja v posameznem tkivu, organu in organskem sistemu ter hkratno vzpodbudi samozdravilni mehanizem telesa. 

Refleksna masaža stopal je odlična masaža za uporabo in naravno zdravljenje pri kroničnih in akutnih boleznih vitalnih organov (ledvica, srce, pljuča, jetra…), kosti (revma, osteoporoza, poškodbe), tkiv in mišic (mišični krči…). Blagodejno poživlja energijo, krepi imunski sistem, uravnovesi hormonski sistem ter pomaga v stanjih stresa, čustvenih neravnovesij, nespečnosti ipd.

Refleksna masaža stopal traja v povprečju 60 minut. Najpogostejše število masaž za dosego učinka je od najmanj 3 pa do 10, v razmaku najmanj 2 in največ 7 dni med posameznimi masažami. Priporočljivo število masaž za vzdrževanje ugodnega zdravstvenega stanja je od 1 do 2 na mesec.

S pomočjo refleksne masaže stopal, se motnje in simptome predvsem preprečuje, odpravlja in blaži. Zdravljenje resnejših zapletov in njihovih vzrokov sodi v zdravniško oskrbo.
 

refleksoterapija vič
bottom of page